I want information

Occupational Health, Safety and Environmental Policy

The basic principles and values of TRYCON within the scope of OHS are given below.

  • Exemplary and supportive managers in occupational safety
  • Management style based on continuous development and preventive risk management
  • Conscious and trained employees
  • Inclusion of Subcontractors in the system and performance tracking
  • Compliance tracking
  • Encouraging and rewarding good practice

 

RISK ASSESSMENT

The proactive approach starts with identifying, assessing and managing risks. Pre-work risk assessments, Work Hazard Analysis and on-the-job meetings constitute the main steps of TRYCON OHS risk management and the measures determined in risk analyzes are used to prevent accidents. As TRYCON, we believe that all accidents are preventable with the right perspective, right planning and effective practices. Therefore, every activity carried out throughout TRYCON is evaluated with the risks it has, and the relevant procedures are created by taking these risks into account. TRYCON OHS procedures are prepared and implemented in 5 different categories.

ZERO ACCIDENT

Since ALL ACCIDENTS ARE PREVENTABLE, we maintain the "Zero Accident" target in all our activities and our employees and stakeholders also work to achieve this goal. The Company Management believes that nothing can compromise this goal for our employees and stakeholders, and strongly supports and appreciates the initiatives and efforts to achieve this goal.

To achieve TRYCON's ultimate goal of "Zero Accident":

A strong commitment is demonstrated by the Company Management by "being straightforward" and "setting an example".

Employee participation; All TRYCON Employees are authorized to speak “without hesitation” when it comes to occupational safety.

TRAINING

We believe that a well-structured training system is very important in transferring the TRYCON OHS System to employees. This transfer is extremely important for the applicability of our OHS Management system.

SUBCONTRACTOR MANAGEMENT

We do not separate our subcontractors from our own employees. We apply the same OHS standards to all our subcontractors that we hold ourselves accountable, and we expect our subcontractors to comply with these standards.

OHS PERFORMANCE

The OHS performances of our projects are monitored through proactive and reactive parameters. Accident investigation and reporting is an important part of our OHS Management System to prevent accidents from occurring again. For this purpose, all accidents and incidents are investigated in detail in order to determine their root causes. “Lessons Learned” as a result of the research are shared with the entire TRYCON Organization so that necessary precautions can be taken. Based on our experience and lessons learned from previous events, the TRYCON 12 Critical Activities have been determined. In all studies, it is expected that the risks related to these 12 Critical activities will be managed effectively.

12 CRITICAL ACTIVITIES

  • Simultaneous Activities
  • Working at Height
  • Elevated Work Platforms
  • Driving
  • Floor Spaces
  • Vehicle & Equipment and Human Interaction
  • Excavation Works
  • Machine Guards
  • Closed Areas
  • Tag-out and Lock-out
  • Lifting, Stud Operations and Personnel Work Platforms

HEALTH

The health of our employees is very important to us. Our healthcare teams take part in all our activities and our employees can access medical support whenever they need it, without any restrictions. Occupational Health and Hygiene procedures constitute one of the 5 main headings of TRYCON OHS Request. Practices related to Health and Hygiene are carried out in accordance with the procedures under this heading.

E-Newsletter Registration

Your e-newsletter registration has been successfully created.
Protection of Personal Data

6698 SAYILI KİŞİSEL VERİLERİN KORUNMASI KANUNU GEREĞİNCE AYDINLATMA METNİ

Trycon İnş. Gayrimenkul A.Ş, mağazalarımızdan veya www.trycon.com.tr alan adlı internet sitemiz üzerinden aldığınız hizmetler kapsamında çeşitli kişisel verilerinizi elde etmektedir. Bu kapsamda Trycon İnş. Gayrimenkul A.Ş. 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (“KVKK”) uyarınca ‘veri sorumlusu’ addedilmekte olup, KVKK’nın 10. Maddesi uyarınca işbu Aydınlatma Metni’ni dikkatinize sunarız.

1. Veri Sorumlusu

Unvanı      : Trycon İnş. Gayrimenkul A.Ş. 
Adres        : Tabaklar Mahallesi Hüsnü EKEN Sokak No:4/2 Karacabey / BURSA
Tel / Fax    : (0224) 676 87 70
MERSİS    : 0859064757100001

2. İşleme Amaçları

Alışveriş esnasında toplanan kişisel verileriniz, ancak açık rızanız ya da KVKK’nın 5/2 maddesinde belirtilen hukuka uygunluk hallerinden birinin varlığı halinde işlenmektedir:

  • KVKK’nın 5/2/a maddesi kapsamında kanunlarda açıkça öngörülmesi ve 5/2/ç maddesi kapsamında veri sorumlusunun hukuki yükümlülüğünü yerine getirebilmesi için zorunlu olması nedeniyle başta 6563 sayılı Elektronik Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun ve ikincil düzenlemeleri olmak üzere tüm ulusal ve uluslararası mevzuat kapsamındaki hukuki yükümlülüklerin yerine getirilebilmesi ve sizlerden gelen talep ve şikâyetlerin değerlendirilerek çözüme kavuşturulması,
  • KVKK’nın 5/2/f maddesi kapsamın ilgili kişinin temel hak ve özgürlüklerine zarar vermemek kaydıyla, veri sorumlusunun meşru menfaatleri için veri işlenmesinin zorunlu olması nedeniyle üyelik koşullarının ve hizmetlerin iyileştirilmesi ile sunulan ürün ve hizmetlerden sizleri faydalandırmak için kimliğiniz ifşa edilmeden istatistik dâhil gerekli çalışmaların iş birimlerimiz tarafından yapılabilmesi, veri kayıplarının önlenebilmesi için kopyalama/yedeklemenin gerçekleştirilmesi ve Trycon lokasyonlarında kameralar aracılığı ile güvenliğin sağlanabilmesi,
  • KVKK’nın 5/2/c maddesi kapsamında sözleşmenin kurulması veya ifasıyla doğrudan doğruya ilgili olması kaydıyla, sözleşmenin taraflarına ait kişisel verilerin işlenmesinin gerekli olması nedeniyle internet sitemizde yer alan üyeliğin tesis edilebilmesi, Trycon’dan aldığınız ürün ve/veya hizmetin ifası için hizmet bedelinin ödenmesi gibi gerekli işlemlerin yerine getirilmesi (kredi kartı ile yapılan ödemelerde kullandığımız aracı hizmet sağlayıcının sunucusunun yurtdışında olması nedeniyle yurtdışına aktarım gerçekleştirilecektir), Trycon tarafından çıkarılan ve/veya çıkarılacak olan her türlü sadakat kart ile Trycon web sitesi üyelikleri ile ilgili bildirimlerin (yenileme, sona erme vb.) yapılması, üyelik ve/veya iade koşullarında olabilecek değişiklik ve yeniliklerin bildirilmesi, katılmanız halinde çekiliş vb. hususların gereğinin yerine getirilmesi,
  • KVKK’nın 5/1 maddesi kapsamında açık rıza vermeniz koşuluyla Trycon’un etkinlikleri ve özel günlere ilişkin bilgilendirmeler de dâhil olmak üzere daha etkin bir şekilde iletişim kurulabilmesi,
  • KVKK’nın 5/1 maddesi kapsamında açık rıza vermeniz koşuluyla Trycon’un hem kendilerinin hem de anlaşmalı oldukları 3. firmaların ürün, avantaj, indirim, kampanya ve çekilişlere ilişkin bilgi verilmesi amacıyla Trycon’un sizlerle iletişime geçebilmesi ve elektronik ticari ileti gönderebilmesi,

3.  İşlenen Kişisel Verilerin Kimlere ve Hangi Amaçla Aktarılabileceği

Toplanan kişisel verileriniz; yukarıda belirtilen amaçlar doğrultusunda ve gerektiği takdirde resmi mercilere www.trycon.com.tr alan adlı internet sitesi başta olmak üzere Trycon web siteleri, sosyal medya platformları ve yazılımları için anlaşmalı olduğu ve sunucuları yurtiçi ve/veya yurtdışında bulunan aracı hizmet sağlayıcı firmalara aktarılabilecektir.  

4. Kişisel Verileri Toplamanın Yöntemi ve Hukuki Sebebi

Yukarıda sayılan amaç ve sebeplerle işlemekte olduğumuz kişisel verileriniz internet sitesine üyelik başvurunuz esnasında, üyeliğiniz boyunca veya üye olmadan alışverişe devam etmeniz halinde alışveriş esnasında yazılı olarak elektronik ortamda veya mağazalarımızdan alışveriş yaparken fiziki ortamda veya bizlerle iletişime geçtiğinizde sözlü olarak toplanmaktadır.

 5.  İlgili Kişinin Hakları

İlgili kişi olarak, tarafımıza başvurarak kendinizle ilgili;

  • Kişisel veri işlenip işlenmediğini öğrenme,
  • Kişisel verileri işlenmişse buna ilişkin bilgi talep etme,
  • Kişisel verilerin işlenme amacını ve bunların amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme,
  • Yurt içinde veya yurt dışında kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişileri bilme,
  • Kişisel verilerin eksik veya yanlış işlenmiş olması hâlinde bunların düzeltilmesini   isteme,
  • KVKK madde 7 çerçevesinde kişisel verilerin işlenmesini gerektiren sebeplerin ortadan kalkması hâlinde kişisel verilerin kişisel verilerin silinmesini veya yok edilmesini isteme,
  • Kişisel verilerin eksik veya yanlış işlenmiş olması halinde bunların düzeltildiğinin veya KVKK madde 7 kapsamında kişisel verilerin silindiğinin ve yok edildiğinin, kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,
  • İşlenen verilerin münhasıran otomatik sistemler vasıtasıyla analiz edilmesi suretiyle      kişinin kendisi aleyhine bir sonucun ortaya çıkmasına itiraz etme,
  • Kişisel verilerin kanuna aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğraması hâlinde zararın giderilmesini talep etme haklarına sahip olduğunuzu bildiririz.

Kişisel verilerinizle ilgili olarak, KVKK madde 11 kapsamında yukarıda açıklanan haklarınızdan herhangi birini kullanmak istediğiniz takdirde, aşağıda belirttiğimiz şekillerde  linkinde yer alan formu aracılığı ile yazılı olarak Şirketimize başvurabilirsiniz.

  • Şirket’in Tabaklar Mahallesi Hüsnü EKEN Sokak No:4/2 Karacabey / BURSA adresine gelerek,
  • Şirket’in Tabaklar Mahallesi Hüsnü EKEN Sokak No:4/2 Karacabey / BURSA adresine noter veya iadeli taahhütlü posta aracılığıyla gönderilerek veya

Trycon bu kapsamdaki taleplerinizi, talebin niteliğine göre en kısa sürede ve en geç otuz gün içinde ücretsiz olarak sonuçlandıracak ve yazılı veya elektronik ortamdan tarafınız ulaştırılacaktır. Ancak, işlemin ayrıca bir maliyeti gerektirmesi halinde, Kişisel Verileri Koruma Kurulu tarafından belirlenecek tarifedeki ücret alınabilecektir.

Bununla beraber, kişisel verilerinizle ilgili değişiklik ve/veya güncellemeleri her zaman  elektronik posta yoluyla veya Tabaklar Mahallesi Hüsnü EKEN Sokak No:4/2 Karacabey / BURSA adresine gelerek bildirebilirsiniz.